top of page

Schrik om (geen) mama te worden?Wist je dat zo'n 90% van onze gedachten onbewuste gedachten zijn..

Denk jij soms :


Ik heb schrik mezelf te verliezen als ik mama word! Ik ben niets waard als ik nooit mama word!

Ik zal nooit mama worden!Beeld je in dat al je gedachten net als een rugzak vol appels is. Een rugzak waarin je enkel de staat van de bovenste appels kan zien. Terwijl je niet weet hoeveel en welke appels er in het midden of onderaan zitten.

De ene appel is ook wat gezonder dan de andere. En eigenlijk zit er in elke rugzak ook één of meerdere ongezondere, of dus rotte appels. Of we ze nu zien of niet.

Heel vaak zijn dit onbewuste gedachten, die we liefst wegduwen of ontkennen alsof ze dan niet bestaan. Ik noem ze de onbewuste-angst-gedachten.


De ongezonde gedachten leven in je rugzak naast die gezonde gedachten. Ze staan los van elkaar, leven naast elkaar én kunnen door elkaar wederzijds aangetast worden. Het is dus niet zo dat elk deel in jou ten volle de ongezonde gedachten geloofd. Wél is het zo dat hoe meer je de ongezonde gedachten ontkend, wegstopt en negeert, hoe intenser deze rotte appels al je andere appels kunnen aantasten.


Het kan ook zomaar zijn dat je onvervulde kinderwens, je onvruchtbaarheid - label je medisch fertiliteitstraject, je zwangerschapsverlies of miskraam een pittige onbewuste groei heeft gecreëerd in je gedachten rugzak, waardoor je nu precies meer dan ooit tevoren een rugzak met veel 'zware' ongezonde appels meedraagt.De impact op je vruchtbaarheid


Hoe we met onze (onbewuste) gedachten en gevoelens omgaan heeft een diepe impact op onze algemene gezondheid, én zo ook op onze vruchtbaarheid.


Weinigen van ons zijn aangeleerd om echt met onze binnenwereld van gedachten en gevoelens om te gaan. We leerden dit niet op school of zelfs niet bij onze ouders thuis. Omgaan met onze gevoelens was iets wat we vaak aangeleerd kregen om 'op onszelf te doen' of 'ze zoveel mogelijk te laten verstoppen voordat iemand je als hysterisch, super emotioneel en kwetsbaar ziet' bijvoorbeeld.


Terwijl onze (onbewuste) gedachten bepalen hoe we ons voelen en dus ook hoe we ons (onbewust of automatisch) gedragen.


Onze emoties zijn e-motions in het engels, of energy in motion, of dus energie in beweging. Emoties zijn dus een energy stroom die door ons lichaam heen wil stromen. Als we deze emoties (onbewust) onderdrukken en niet tot uiting laten komen, kan het dus zijn dat deze zich vastzetten in ons lichaam met allerlei fysieke klachten tot gevolg (hartslag, slaap, ademhaling, darmen ...)


Hoe meer 'ongezonde' appels groeien in je rugzak, hoe intenser ook jouw gevoelswereld wordt. Hoe intenser je gevoelswereld (onbewust) zou worden onderdrukt, hoe intenser ook de impact op je algemene gezondheid én zo ook op je vruchtbaarheid. Want als je lichaam al haar energie in je algemene gezondheid steekt om te 'overleven' is er weinig energie om aandacht te brengen naar je vruchtbaarheid om nieuw leven te creëeren.Schrijfoefening voor zelfheling


Met onderstaande schrijfoefening, kan je zelf je ongezonde appels in je eigen rugzak onderzoeken, erkennen, aanvaarden en liefdevol uit je rugzak halen, waardoor de gezonde appels veel meer kunnen floreren en openbloeien. Waardoor er ook meer levensenergie naar je algemene gezondheid én dus je vruchtbaarheid kan stromen.Wat als de oefening moeilijk loopt


Het kán echt zijn dat het navoelen niet zomaar lukt én misschien erg moeilijk is om dit in het begin enkel op jezelf te doen. Zoals een ouder in verbinding gaat met een kind om emoties te coreguleren, zo ondersteund ook het verbinden met andere volwassenen ons eigen helingsproces. (vrienden, familie of hulpverleners)

Je kan je o.a. met deze oefening of andere thema's laten ondersteunen via een individueel consult.Alle liefs!


 

Je gedachten verzachten

Neem een pen en papier. Zet je wekker op 15 min. Lees onderstaande begeleidende vragen, beperk je er niet toe en schrijf al je gedachten hierover op.

x waar ben je onzeker over? wat beangstigd je?

x je zwangerschap, de bevalling, het ziekenhuis, mama en papa worden?

x de eerste dagen als ouder, de impact op je emotionele of intieme relatie?


Voel even na


Neem de tijd om even na te voelen. Je gedachten kunnen echt pittig zijn. Zet je wekker opnieuw op vb 10 min.


x Ga comfortabel zitten of liggen. Leg je ene hand op je hart, de andere op je buik.

x Voel hoe je ademhaling onder je handen beweegt.

x Observeer alle energie in je lichaam. De spanningen en verkrampingen of stromingen en ontspanning. Alles is ok.


Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires


Schrijf je in op de VIP mailing lijst van Jouw Kinderwenscoach
en laat je inspireren met de laatste super waardevolle inzichten op jouw kinderwensreis.

Ik mail sporadisch en hou het graag eenvoudig,
helemaal om jou te ondersteunen en te inspireren op jouw tempo.
Je kan ook op elk moment uitschrijven.​ 

bottom of page