top of page

Van het perfecte meisje naar de vrije whole-hearted vrouw

‘Thank you for being perfect’ zei Eloïse tegen haar Daphne, “because now I don’t have to be”. Waaw, die Bridgerton serie.


Perfecte meisjes zijn. Of perfecte jongens. Want een man en een vrouw zijn we niet in die 'overlevingsmodus' We zijn 2024. Dat is wat anders dan 1813 van de serie. En toch willen wij nog zoveel perfectie. Onbewust dus vooral he lieverds!

In een modus van 'ik-kan-precies-niet-anders-en-ik-blijf-precies-automatisch-gaan'


Mensen die mij kennen weten dat ik dus zelden tv kijk. Allez, ik heb zelfs geen tv. Al kan af en toe op de laptop eens een video opstaan. En oeps! Ik heb even een nieuwe guilty pleasure dus ! Niet aan beginnen dus 😅


Zeker in tijden van mijn innerlijke winter, voelt dit even zó voedend. Terwijl dat tv kijken zeker niet is wat ik mensen zou adviseren. En toch. Follow all your energy & all the feels. Dat is mijn levenswijsheid.
Eerst naar binnen keren en reflecteren.

En als vrouw, luister zéker naar jezelf in dat seizoen waarin je bloedt, je menstruatie begint, je cyclus begint en al je aandacht naar je baarmoeder gaat. Dat seizoen waarin je lichaam en je energie vraagt om even helemaal naar binnen wil keren en wil voelen hoe het met je gaat, wat je verlangt, nodig hebt en wat je lichaam verbaal of non-verbaal tot expressie wil brengen.Stoppen met die innerlijke strijd


Deze eerste dagen van mijn cyclus herinneren mij eraan hoe ik ooit zo in gevecht was met mezelf.

In gevecht omdat ...


  • ik mama wilde worden en het bloed mij het tegendeel vertelde, en ik me doodschaamde dat ik me daardoor zo slecht voelde

  • in gevecht omdat ik me niet goed voelde en het donker was in mijn hoofd (zonder uitgesproken burn-out of depressie label ) en niemand me begreep. Ik dus zeker abnormaal diende te zijn en ik me schuldig voelde omdat ik zo donker was en iedereen meetrok

  • ik niet snapte wat ik op mijn energie zuigende IT job deed, ver voorbij de due date. Het werkte niet ook al bleef ik mijn stinkende best doen

  • ik precies altijd de moeilijke was volgens mijn ouders, mijn familie, en ik precies steeds alles mis leek te doen, hoe hard ik ook mijn best deed om het goede te doen en tegelijk mezelf te zijn


  • mijn nimmer-man en ik op een andere golflengte terechtkwamen en ik ten koste van alles terug verbinding zocht in onze ooit zo liefdevolle relatie


Steeds in gevecht …En meer en meer voluit je pure, vrije, wilde, authentieke zelf zijn


Vandaag ben ik elke cyclus een stapje ..

  • minder en minder in gevecht met mezelf, met af en toe een stap terug, maar nooit zoals die donkerste dagen van niet zwanger worden, fysieke gewrichts en spierpijnen, darmklachten, oververmoeidheid en niemand die mij begreep

  • meer en meer in overgave. In aanvaarding om de energie van mijn lichaam te volgen. Want als ik het niet doet? Wie zorgt er dan wel voor?


  • meer en meer dichtbij, luisterend naar, liefdevol voor en zorgend voor mezelf . Ik ervaarde zelfs zo dat op deze manier veel meer omkan met de chaos die in mijn leven leeft. Aan sommige zaken kun je op het moment zelf sowieso niets veranderen.

  • minder en minder het perfecte meisje, want hey my life went upside down 2 years ago en meer en meer de vrouw die ik wil zijn. De expressieve vrouw, de rustige geaarde vrouw, de luide of stille vrouw, de 1001 vrouwen in mij die komen en gaan …

  • meer en meer de vrouw die uitreik en hulp vraag bij mijn supporting framiliy en krachtige emotioneel en energetische hulpverleners dichtbij. Mensen die mee in verbinding en in de diepte kunnen gaan, eerlijk open en oprecht zijn. Voorbij alle oordelen, voorbij alle maskers, voorbij alle perfectie.Dicht bij jezelf


En dat kan jij ook ervaren. Dicht bij jezelf. In de puurste & oprechtste verbinding met elkaar. Zo waar je hart steeds ongeloofelijk veel sprongetjes van maakt. Zowel als het licht is én als het donker is.


Want ik kan geen leven meer inbeelden zonder oprechte, eerlijke, kwetsbare, open en verbindende relaties. En jij?


Dus Bridgerton. You are me something. Daar zijn er veel cycle breakers die op hun manier hun best doen om hun hart te volgen. Neen te zeggen tegen wat niet klopt. Ja te zeggen om hun hart te volgen.


En moedig zijn ze.

Ben jij ook zo moedig?
Comments


Schrijf je in op de VIP mailing lijst van Jouw Kinderwenscoach
en laat je inspireren met de laatste super waardevolle inzichten op jouw kinderwensreis.

Ik mail sporadisch en hou het graag eenvoudig,
helemaal om jou te ondersteunen en te inspireren op jouw tempo.
Je kan ook op elk moment uitschrijven.​ 

bottom of page