top of page

Ik had niets meer. En voelde me nog nooit zóó levend.

Ik had niets meer. En toch voelde ik mij nog nooit zóó levend. Terwijl ik verwonderd bleef staren naar de oerkracht van die vuurspuwende IJslandse vulkaan, met een tintelende huid en rechtstaande haren all over the place.


De vuurspuwende vulkaan

Anneleeen - Vulkaan IJsland - Ik had niets meer en voelde me nooit zó leven. Depressie, scheiding, relatiebreuk, burn-out, alleen zijn, verbinding zoeken, levensvragen, rouw, verlies, kinderwens

32 jaar. Daar stond ik dan, vlakbij de zopas uitgebarstte vulkaan, terwijl ik de hitte van de lava voelde stralen door al de lagen van mijn wandelkleren heen. Met de eerste zonnestralen op mijn gezicht na een intense trektocht van een week tijdens de meest wisselvallige weersomstandigheden, heb ik mij nog nooit zóó intens voelen leven.


Samen door-voelen

Ik ben Anneleen 34 jaar. 5 jaar geleden startte ik een intense persoonlijke ontwikkelingsreis. Ik ondersteun mannen & vrouwen om samen te door-voelen wat in je binnenwereld gezien, gehoord, erkend en geliefd wil worden. Voorbij alles wat je denkt dat hoort, moet, logisch is. Maar vooral wat net in al de cellen van je lichaam doorvoelt wil worden.


Met als enige intentie zodat jij de innerlijke zachtheid, moed en kracht kan vinden om voluit jezelf te kunnen zijn in je werk, je relaties en je leven.


Ik had niets meer. En deed alles zó perfect.

Anneleeen - Vulkaan IJsland - Ik had niets meer en voelde me nooit zó leven. Depressie, scheiding, relatiebreuk, burn-out, alleen zijn, verbinding zoeken, levensvragen, natuur, wandelen, vrouw zijn, cyclus, rouw, verlies, kinderwens

Ik had geen man meer aan m'n zij. geen familie meer die me écht begreep

geen vrienden meer waar ik voluit mezelf kon zijn

geen vast dak meer boven m’n hoofd

geen job meer die me energie gafEn dat terwijl ik alles zó perfect had gedaan.

De perfecte dochter. De perfecte unief student. De zo perfect mogelijke, luisterende, hard werkende werknemer. De perfecte vrouw.


Ik faalde

Maar ik faalde in het enige wat ik écht wilde.

Én het enige betekenisvolle dat ik dacht te kunnen zijn..

Mama worden.


Mijn lichaam geraakte uitgeput. Chronisch vermoeid.

Bijnieruitputting. Intense acné. Nachtterreur. Slaapgebrek. Pijn klachten. Spastische darmen.

Energieloos. Lachen vóór maskers. Doodgaan achter maskers.


Ik was kwaad op mijn lichaam

Ik was kwaad op mijn lijf. Alsof dat lijf niet van mij was.

Alsof ik er steeds tegen aan het strijden was. Forceerde om ze wat te laten doen wat logisch was. Hoorde. Of moest. Van anderen. Of misschien wel gewoon van mezelf?

Mijn zenuwstelsel onder druk door die veranderingen als people pleaser

Als chronische people pleaser die écht niet moeilijk wil doen, zeker niet anders wil zijn, erbij wil horen, graag gezien wil worden, het liefst van al verlangt naar haromonie & vrede dichtbij en ver weg, was deze persoonlijke reis niet wat mijn hoofd en mijn zenuwstelsel gewoon was, of wilde kiezen om te doen.


En toch. Het was allemaal een keuze. Een keuze voor mijn eigen gezondheid. Een keuze voor mijn eigen geluk.


Je innerlijk kompas, intuïtie slaat tilt

Maar na 30 jaar doen wat hoort, anderen van je verlangen of wat juist is voor de wereld, is het niet vreemd als je eigenlijk niet meer weet wie je bent, of wat je wil.

Dan is het niet meer vreemd dat dat innerlijk kompas tilt slaat en geen antwoorden meer heeft.


Maar een lijf met chronische klachten, onverklaarbare pijnen, vermoeidheden, energieuitputtingen … dat is een lijf die schreeuwt om aandacht. Die schreeft om gezien en gehoord te worden.


Juist ja, door jezelf.


Niet om enkel en alleen rust te nemen. Niet om enkel en alleen te vertragen.

Misschien net wel in eerste instantie om te vertragen.

Slow down. To rise up after and to do what you are really supposed to do.Intunen op je lijf

Je lijf vraagt afstemming. In-checken. Finetuning.

Dat is een lijf die zich wil herkalibreren. Die wil dat je leert voelen wat er in je leeft. Dat je leert luisteren naar wat het nodig heeft. Dat je ernaar leert handelen. Dat je dit durft delen, durft hulp en ondersteuning te vragen. Dat is een lijf die de moed wil vinden om spannende dingen te doen. Een lijf die zachtheid verlangt bij elke stap die je zet. Dat is een lijf die wil groeien en ontwikkelen.


Niet door te blijven rushen of te doen wat hoort. Maar door te doen wat het diep van binnen roept.

Ongeacht de verwachtingen van anderen of jezelf.

Ongeacht de impact van je keuzes. En wel door het nemen van het volle ownership van je keuzes.


Je eigen innerlijke wijsheid


Anneleeen - Vulkaan IJsland - Ik had niets meer en voelde me nooit zó leven. Depressie, scheiding, relatiebreuk, burn-out, alleen zijn, verbinding zoeken, levensvragen, natuur, wandelen, vrouw zijn, cyclus, rouw, verlies, kinderwens

Dat is een lijf die haar eigen innerlijke wijsheid laat spreken.


Een lijf die je onverwachts brengt naar de top van de berg in IJsland en je laat leven als nooit tevoren.

Niet wetend wat er komt. Niet wetend hoe dan. Wel ten volle écht levend.


En ook dat kan jij.

Je hoeft daarvoor niet in de diepste donkerste put te zitten om te wachten tot je kan leven.

Je kan er vandaag al mee starten. Door in te checken en luisteren naar je lijf. Hoe gaat het met je nu op dit moment? Ook kun je langskomen op één van de Walk & Connect momenten ... Of op maandag 20 mei, De Inner Wisdom Day

Want ook jij kan die diepste oerkracht aanspreken. En nee dat hoef je niet alleen.

De deuren zijn open van 6 mei om 12u en sluiten stipt op 8 mei om 12u. Welkom!Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Schrijf je in op de VIP mailing lijst van Jouw Kinderwenscoach
en laat je inspireren met de laatste super waardevolle inzichten op jouw kinderwensreis.

Ik mail sporadisch en hou het graag eenvoudig,
helemaal om jou te ondersteunen en te inspireren op jouw tempo.
Je kan ook op elk moment uitschrijven.​ 

bottom of page